Kokeilin uusia selaimia

Innostuin sunnuntai-illan ratoksi kokeilemaan uusia selaimia. Niitähän tulee nykyisin jatkuvalla syötöllä uusia tarjolle. Explorerin 8 on beta-vaiheessa, kuten myös Firefoxin 3:n. Tätä kirjoitan tuoreella Applen Safarilla, joka on tarjolla myös Windowsiin ja tuntuu äkkiseltään selaimista liukkaimmalta.(Oikeastaan yritin kirjoittaa Safarilla, mutta julkaisu ei onnistunut, joten lopulta laitoin tämän maailmalle Firefoxin 3:lla.)

Explorer ei osannut näyttää Oulu kuvissa -blogiani ja sen nopeus ei yltänyt sen paremmin Safarin kuin Firefoxin uutuuksien tasolla, vaikka onkin paljon sukkelampi kuin edeltäjänsä 7. Explorerin kehitys lienee kuitenkin enemmän alkutekijöissään kuin kilpailijoidensa.

Safari taas ei pysty näyttämään esimerkiksi Vuodatuksen WYSIWYG-editoria. Minua se ei sinänsä haittaa kun harrastuksen vuoksi kirjoitan yleensä muutenkin juttuni tekstieditorilla, mutta html:ään tottumattomalle se on varmaan melkoinen haitta. Lisäksi Safari näyttää turhan paljon tekstejä ikäänkuin lihavoituina, mistä en oikein pidä. Sinänsä selain on ehkä näyttävimmän näköinen tässä porukassa.

Firefoxin 3:n beta taas ei osaa suomenkielen oikolukua. Muuten se tuntuu ihan hyvältä ja on melkein yhtä sukkela kuin Safari, joten varmaan jatkossa pysyn Tuliketun käyttäjänä. Siihen kun olen jo tottunut.

Operaa en nyt ottanut kokeiluun mukaan. Sen tiedän vanhastaan hyväksi ja nopeaksi selaimeksi, johon en kuitenkaan ole osannut innostua. En tiedä miksi.