Blogilistan uudistamisesta ja sen vaikeuksista on kirjoitettu lähes joka blogissa. Vakavissa Ajatuksissa en ole lähtenyt poruun puuttumaan, eikä varmaan ole mainittavaa aihettakaan, kun blogi on luetuimmat listalla sijalla 16896. Blogilistan etusivun mukaan listalla ei ole kuin 15281 blogia. Vakavien Ajatusten miinussijoitukset, sijoittuminen luetuimmissa vajaat parituhatta sijaa mahdollista minimiä alemmaksi, kertoo koruttomasti sen, mikä painoarvo täällä esitetyllä kritiikillä olisi.

Siinä toivossa, että Blogilista antaisi Vakaville Ajatuksille edes muutaman miinussijoituksen anteeksi, tuon esiin uudistuksen myönteisen piirteen.

Sellainen on tietenkin se, että palvelua ylipäänsä kehitetään. Niiden parin vuoden aikana, joina bloggaamista olen harrastanut, blogilista pysyi tähän kevääseen asti muuttumattomana. Blogien määrä lisääntyi ja niiden sisällöt kehittyivät uusiin suuntiin, mutta Blogilista ei mitenkään vastannut Blogistaniassa tapahtuneeseen kehitykseen. Nyt kun palvelu on ison talon hoitama on ainakin olemassa toivo, että Blogilistaan panostetaan niin paljon, että siitä tulee samanlainen Blogistaniaan helposti tutustuttava ja sen hallintaan välineitä antava palvelu jollainen se minulle oli bloggausuran alussa vuonna 2006.

Jään luottavaisena odottamaan uusia kehitysaskeleita, jotka varmaan toteutetaan hallitummin kuin tämä ensimmäinen.

(Mielenkiinnolla myös näen, montako miinussijaa Vakavat Ajatukset tämän kehuskelun jälkeen nousee luetuimmat listalla. Jo pelkästään aikomukseni päreen kirjoittamisesta on näemmä nostanut blogin sijalle 16838 :))